Ovo je pravi razlog sve češćeg odlaganja roditeljstva

Izvor: Prva.rs, 06.Jan.2019, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je pravi razlog sve češćeg odlaganja roditeljstva

Uprkos tome što je roditeljstvo u kasnijem životnom dobu povezano sa povećanim rizikom od brojnih komplikacija, naučnici su ustanovili da parovi koji dobiju decu u poznijim godinama veoma pozitivno reaguju na rođenje deteta. Isto važi i za ljude koji su natprosečno obrazovani.
Roditelji između 35 i 49 godina starosti najsrećniji su u periodu kada dete treba da se rodi i kod njih sreća zbog roditeljstva najduže ostaje prisutna.
Sreća tinejdžera koji su postali roditelji uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << opada vremenom a ne raste čak ni u periodu oko porođaja.
Kod onih koji su postali roditelji između 23. i 34. godine sreća raste do prvog rođenja, ali nakon godinu ili dve opada do prosečnog praga, ili se čak spušta ispod proseka.
Rejčel Margolis, profesorka Vestern univerziteta u Kanadi, izjavila je: “Činjenica da kod starijih roditelja koji su obrazovaniji blagostanje raste, za razliku od mlađih i manje obrazovanih koji imaju ravne ili čak nizbrdo putanje sreće mogla bi da bude razlog zašto je odlaganje stvaranja porodice u poslednje vreme postalo tako uobičajeno”.
Izvor: superzena

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.