Ovo je posao koji će stvoriti prvog svetskog trilionera

Izvor: B92, 23.Apr.2018, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je posao koji će stvoriti prvog svetskog trilionera

Oni koji sanjaju o tome da postanu bogataši novog doba, ukoliko žele da počnu da rade na tome, moraće da počnu da razmišljaju van okivira - i to onih koje postavlja boravak na planeti Zemlji.

Sledeći sektor u kome će oni koji ga se prihvate, i bukvalno, moći da stvore veliko bogatstvo je, ni manje ni više, nego - rudarstvo. A prvi svetski milijarder koji se obogati rudarenjem (nema veze sa kriptovalutama), svoje bogatstvo će steći iskopavanjem ruda - u svemiru, tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američka investiciona banka Goldman Saks.

A da se ovde zaista radi o "astronomskim" brojkama, bilionima i trilionima, potvrđuje i objašnjenje bivšeg boksera i poznatog astrofizičara Nila Degrasa Tajsona, navodi RT.

"Postoji ogromni prostor neograničene energije i resursa. Dovoljno je samo da pogledate koliko se ratova vodi zbog pristupa resursima. A to bi moglo da postane stvar prošlosti jednom kad svemir postane naše dvorište", rekao je on.

Tajson predviđa da će prvi koji će se obogatiti rudarenjem u Svemiru biti onaj ko bude iskoristio prirodne resurse na asteroidima, budući su oni puni rude gvožđa, nikla i plemenitih metala - i to čak u mnogo većim koncentracijama nego na Zemlji.

Američka svemirska agencija NASA do je sada identifikovala više od 12.000 asteroida koji su od naše planete udaljeni oko 45 miliona kilometara, a to bogatstvo može biti budućnost dobre zarade.

Među prvima koji su to prepoznali je država Luksemburg, koja je počela sa ulaganjima čiji cilj je da postane svetski rudarski centar. Jedan od planova te male evropske države je da iz svog državnog budžeta obezbedi 223 miliona dolara, u ranoj fazi finansiranja, kao podršku kompanijama koje rade na projektima svemirskog rudarstva, kao i da ostvari saradnju sa dve vodeće kompanije u tom sektoru, Deep Space Industries i Planetary Resources, piše RT.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovo je posao koji će stvoriti prvog svetskog BILIONERA

Izvor: Blic, 24.Apr.2018, 09:03

Oni koji sanjaju o tome da postanu bogataši novog doba, ukoliko žele da počnu da rade na tome, moraće da počnu da razmišljaju van okivira - i to onih koje postavlja boravak na planeti Zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.