Ovo je ključno za iskreno izvinjenje

Izvor: Domino Magazin, 17.Dec.2013, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je ključno za iskreno izvinjenje

Ako ste napravili glupost uradite ovih 5 stvari i oprostiće vam (valjda)

Ok, svi grešimo. To je bar jasno. I važno je da to priznamo. A onda se izvinimo. Takođe, važno je da naučimo da opraštamo.

Zato je psiholog Guy Winch napravio listu najvažnjih stvari za stvarno dobro izvinjenje. Evo šta bi ono trebalo da podrazumeva:

1. Jasnu i nedvosmislenu izjavu da vam je žao.

2. Potvrdu da vam je žao što se kao posledica vaših postupaka desilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << to i to...

3. Priznanje da ste prekoračili očekivanja ili društvene norme.

4. Empatiju i saosećenje sa emocijama osobe kojoj se izvinjavate.

5. Jasan zahtev za oproštaj.


Možda deluje puno i koplikovano, ali ako ste pogrešili u redu je da to i priznate. Možda će to biti loše za vaš ego, ali samo tako možete da nastavite sa iskrenim i dobrim društvenim odnosima. Eto, sad je sve jasno...

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.