Ovaj odevni komad nikako ne bi trebalo da nosite u Australiji

Izvor: B92, 15.Nov.2017, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj odevni komad nikako ne bi trebalo da nosite u Australiji

U mnogim zemljama sveta postoje neki veoma dugovečni zakoni, koji svoju dugotrajnost duguju činjenici da su dobri u zaštiti građana.

Postoje, međutim, i oni koji, kao zaostavština prošlih vremena, danas deluju potpuno smešno. Jedan od najsmešnijih takvih zakona i dalje je na snazi u australijskoj državi Viktorija, piše britanski Ekspres.

Građanima te države zakonom je zabranjeno da nose roze vruće pantalone. Ta zabrana, međutim, nije na snazi tokom cele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelje, već važi samo nedeljom posle podneva. To, u teoriji, znači da niko ne bi imao nikakvih problema ako bi ružičasti šorcić nosio na sebi od ponedeljka do subote.

Australija je, i inače, poznata po krajnje neobičnim zakonskim rešenjima, pa tako npr. postoji zakon iz 1967. godine koji zabranjuje pravljenje kišnih oblaka - ako za to niste kvalifikovani.

Po zakonu koji uređuje pitanja beskućnika, iz 1966. godine, građanin može biti kažnjen sa godinu dana zatvora ukoliko se zatekne u blizini i u istom objektu u kome se nalaze lopovi. Ono što nije jasno je da li ovo zakonsko rešenje važi u situaciji kada lopovi pljačkaju upravo vašu kuću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.