Ovaj film je zabranjen u Kini

Izvor: B92, 09.Mar.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj film je zabranjen u Kini

Izuzetno popularan dokumentarni film o kineskim ekološkim problemima koji ima više od 100 miliona pregleda, uklonjen je sa kineskih sajtova.

Film koji nosi naziv “Pod kupolom” i koji traje 104 minuta, više ne može da se gleda na popularnim sajtovima, a kao razlog se navodi to da dokumentarac navodno nije prošao provere sajtova i zbog toga je uklonjen, prenosi news.com.au.

Bivša televizijska novinarka Čai Jing je rekla da je stvorila ovaj film kako bi naglasila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zdravstvene i društvene troškove koji su rezultat ozbiljnih problema zagađenja.

Film je emitovan kada je kinesko zakonodavstvo započelo godišnji sastanak i u početku je dobio punu podršku ministra životne sredine.

On i dalje može da se gleda na Jutjubu.

Foto: Pixabay

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.