Ovaj čovek se hrani iz kontejnera zarad plemenitog cilja

Izvor: B92, 25.Dec.2013, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj čovek se hrani iz kontejnera zarad plemenitog cilja

Da li ste ikada čuli za izreku: „Đubre jednog čoveka može biti blago drugom“? U pokušaju da skrene pažnju javnosti na to koliko se hrane bace u SAD, aktivista Rob Grinfild je odlučio da nedelju dana sve svoje obroke dobija iz kontejnera.

Ovaj stanovnik San Dijega napunio je svoj frižider voćem, povrćem i ugljenim-hidratima u vrednosti od 200 dolara koje je uspeo da pronađe u kontejnerima lokalnih prodavnica.

„Nekim ljudima bi ovo bilo gadno, ali sve je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo stvar nečije perspektive“, izjavio je ovaj dvadesetsedmogodišnjak za Fox 5 San Diego.

Grinfild se već ranije našao u medijima kada je proputovao Ameriku na svom biciklu takođe se hraneći samo iz kontejnera.

Svrha ovog putovanja bila je da se ljudima skrene pažnja na isti problem sa kojim se sada sukobljava - nepotrebno bacanje hrane.

Sudeći po zvaničnim podacima, u Americi se svake godine baci hrane u vrednosti od 165 milijardi dolara.

A kako bi dodatno obeležio svoje napore, Grinfild će u San Dijegu održati večeru na kojoj će biti služena hrana isključivo nabavljena iz kontejnera.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovaj čovek se hrani iz kontejnera zarad plemenitog cilja

Izvor: B92, 25.Dec.2013

Da li ste ikada čuli za izreku: „Đubre jednog čoveka može biti blago drugom“? U pokušaju da skrene pažnju javnosti na to koliko se hrane bace u SAD, aktivista Rob Grinfild je odlučio da nedelju dana sve svoje obroke dobija iz kontejnera...Ovaj stanovnik San Dijega napunio je svoj frižider...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.