Otkriven fosil najvećeg dinosaura

Izvor: B92, 17.Maj.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven fosil najvećeg dinosaura

Argentinski paleontolozi saopštili su danas da su pronašli fosil ogromnog dinosaura teškog više od 100 tona, koji ima težinu kao 14 slonova.

"To je do sada najveći primerak dinosaurusa, starog najmanje 90 miliona godina", izjavio je direktor muzeja paleontologije Ehidio Feruljo.

Na osnovu ogromnih butnih kostiju noge, dinosaurus je bio 40 metara dugačaka i 20 metara visok.

Fosil je 2013. godine slučajno pronašao jedan meštanin na polju u pokrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čubut u argentinskom delu Patagonije, 1.300 kilometara od Buenos Ajresa, a njegovo otkopavanje i analiza trajali su sve do maja ove godine.

U Patagoniji nalaze se brojni fosili dinosaura. U ovom slučaju, reč je o fosilu sauropoda biljojeda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriven fosil najvećeg dinosaura

Izvor: B92, 17.Maj.2014

Argentinski paleontolozi saopštili su danas da su pronašli fosil ogromnog dinosaura teškog više od 100 tona, koji ima težinu kao 14 slonova..."To je do sada najveći primerak dinosaurusa, starog najmanje 90 miliona godina", izjavio je direktor muzeja paleontologije Ehidio Feruljo...Na osnovu ogromnih...

Nastavak na B92...

Otkriven fosil najvećeg dinosaurusa svih vremena

Izvor: Blic, 17.Maj.2014

Argentinski paleontolozi saopštili su da su pronašli fosile dinosaurusa za koga veruju da će najveći koji je ikada hodao zemljom. Kostur Titanosaurusa: stvorenje teško 100 tona..Novootkiriveno stvorenje najverovatnije je nova vrsta Titanosaurusa, dugovratog sauropoda koji je hodao na četiri noge...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.