Osvježavajući kremasti milkšejk od jagoda

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2015, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvježavajući kremasti milkšejk od jagoda

Ako mislite da hrana ne može da utiče na raspoloženje, onda niste probali ovaj fenomenalni milkšejk.

Možete ga pravi sa bilo kojim voćem, ali kako su trenutno pijace pune ukusnih jagoda, predlažemo vam da ga pripremite upravo sa ovim voćem.

Potrebni sastojci:

- 450 g jagoda

- 2 kašike šećera

- ¼ šolja meda

- 3 šolje hladnog mlijeka

Za bolji ukus možete dodati i:

- 1 bananu

- ½ kašičice >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << cimeta

- 1/8 kašičice mljevenog đumbira

- 100 ml slatke pavlake

- Kugla sladoleda

Način pripreme:

Dobro operite i očistite jagode, potom ih isjecite na četvrtine ili polovine, u zavisnosti od veličine. Dodajte im dvije kašike šećera, podijelite na dvije porcije i obe spakujte u kese, a zatim ih zamrznite. Jedna porcija dovoljna je za dva manje šejka.

Kada se dobro zalede, izvadite ih i stavite u blender, dodajte sve ostale sastojke (ako želite i bananu, cimet, đumbir i pavlaku). Ispasirajte sve i služite, piše Blic.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Mus o jagoda: Jednostavan za pravljenje, a preukusan

Izvor: B92, 25.Maj.2015

Ljubitelji jagoda će biti oduševljeni ovom poslasticom koja se topi u ustima...Sastojci:..šolja iseckanih jagoda..pola šolje šećera..5 kašika vode..3/4 kašičice želatina..prstohvat soli..2 belanceta..1/4 kašičice ekstrakta vanile..pola šolje slatke pavlake..Priprema:..1. U blenderu umutite...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.