Oskarovac pred sudom: Glumica optužila Džefrija Raša za napastvovanje

Izvor: B92, 30.Okt.2018, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskarovac pred sudom: Glumica optužila Džefrija Raša za napastvovanje

Erin Džin Norvil na sudu je izjavila da ju je australijski oskarovac Džefri Raš namerno dodirivao po grudima tokom scene u jednoj predstavi u trenutku kada ona glumi mrtvu devojku.

Suđenje je pokrenuto na osnovu optužnice za klevetu, koju je Raš pokrenuo protiv lista Dejli telegraf zbog članaka objavljenih u novembru u kojima je 67-godišnji glumac optužen da se neprikladno ponašao prema koleginici Norvil tokom predstave Kralj Lir.

Raš je te optužbe odbacio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i požalio se da je u medijima predstavljen kao perverznjak i seksualni predator, prenosi AP.

Kako agencija navodi, Norvilova nikada ranije nije javno govorila za pomenuti list do objavljivanja tih članaka, a prve javne optužbe protiv australijskog glumca je iznela u današnjem svedočenju pred sudom.

Norvilova je navela da se neprikladno dodirivanje događalo više puta, a da je počelo od lica i vrata, a nastavilo se sa grudima, zbog čega je konstatovala: „Nije moglo da bude slučajno, jer je bilo polako i uz pritiskanje.“

Tokom emotivnog svedočenja koje je Raš izneo prošle nedelje, glumac je negirao tvrdnje koleginice i rekao je da je u sceni u kojoj umire junakinja koju Norvil igra, zamišljao da je ona njegova „sopstvena ćerka iz stvarnog života koju je udario autobus na ulici u kojoj živimo“.

Proslavljeni glumac Oskara je dobio 1996. godine za ulogu u filmu Sjaj (Shine), za istu nagradu nominovan je zahvaljujući ulogama u filmovima Zaljubljeni Šekspir (Shakespeare In Love) i Kraljev govor (The King's Speech), a poznat je i kao kapetan Hektor Barbosa iz Pirata sa Kariba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barbosa pipkao koleginicu?

Izvor: Mondo, 30.Okt.2018

Erin Džin Norvil na sudu je izjavila da je australijski oskarovac Džefri Raš namerno dodirivao po grudima tokom scene u jednoj predstavi u trenutku kada ona glumi mrtvu devojku...Glumac Džefri Raš našao se na naslovnim stranama svetskih medija zbog tvrdnje koleginice da ju je nedolično dodirivao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.