Oporavile se kornjače, pa puštene u more

Izvor: B92, 17.Jun.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oporavile se kornjače, pa puštene u more

Tri glavate kornjače puštene su u more, nakon što su se oporavile u centru za oporavak morskih kornjača u Puli, preneo je danas portal Morski.

One su puštene u svoje prirodno stanište pre dva dana na plaži pored svetionika Verudica na poluostrvu Verudela. Kornjače su puštene u vodu nakon što su se oporavljale od različitih vrsta povreda, dve su povredjene prilikom dizanja ribarskih mreža iz vode, a jednoj od njih amputirano je prednje peraje.

Treća kornjača je imala povredu oklopa, nastalu najverovatnije prilikom udara brodskog propelera, i koja je teško pomerala zadnja peraja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oporavile se kornjače, pa puštene u more (Video)

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2019, 00:07

Tri glavate kornjače puštene su u more, nakon što su se oporavile u centru za oporavak morskih kornjača u Puli Tri glavate kornjače puštene su u more, nakon što su se oporavile u centru za oporavak morskih kornjača u Puli, preneo je portal Morski. One su puštene u svoje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.