Odložen eksperiment čoveka koji želi da dokaže da je Zemlja ravna

Izvor: B92, 25.Nov.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložen eksperiment čoveka koji želi da dokaže da je Zemlja ravna

Šezdesetjednogodišnji vozač limuzine Mark Hjuz, koji planira da dokaže da je Zemlja ravna, saopštio je da je lansiranje njegove rakete odloženo za sledeću nedelju.

Kako Hjuz navodi, lansiranje, koje je prvobitno trebalo da bude održano u subotu, pomereno je za sledeću nedelju jer nije uspeo da dobije sve dozvole od američke Federalne uprave za avijaciju, prenosi Vašington post.

Hjuz i dalje planira da preleti jednu milju (1.6 kilometara) iznad napuštenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada Amboja u Kaliforniji brzinom od 800 kilometara na sat, s tim što će lansiranje rakete biti izvršeno na privatnom posedu.

Hjuz je lično napravio raketu, sa ciljem da sa visine dokaže da je Zemlja ravna, a na projekat je do sada potrošio 20.000 dolara.

"Da nisam smrtno uplašen, bio bih idiot. Ali, volim da radim neobične stvari koje se niko drugi ne bi usudio da uradi", rekao je.

Inače, Majk odbija da veruje u naučne dokaze i istinitost o Zemljinom pravom obliku.

“Ne verujem u nauku. Razumem se u aerodinamiku i način na koji se stvari kreću kroz vazduh. Ali to nije nauka, to je obična formula. Nema razlike između nauke i naučne fantastike“, izjavio je za AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čovek koji planira da dokaže da je zemlja ravna odložio eksperiment

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2017, 15:24

Šezdesetjednogodišnji vozač limuzine Mark Hjuz, koji planira da dokaže da je Zemlja ravna, saopštio je da je lansiranje njegove rakete odloženo za sledeću nedelju...Kako Hjuz navodi, lansiranje, koje je prvobitno trebalo da bude održano u subotu, pomereno je za sledeću nedelju jer nije uspeo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.