Od ovog pića ćete imati najgori mamurluk

Izvor: B92, 15.Jan.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ovog pića ćete imati najgori mamurluk

Za razliku od bilo kog drugog alkoholnog napitka, ukoliko preterate sa rakijom ili brendijem, sasvim sigurno ćete narednog jutra imati najgori mamurluk koji možete da zamislite.

Naravno, previše bilo koje vrste alkohola učiniće da ujutro osetite mučninu i glavobolju, ali pojedini napici su definitivno gori od drugih.

Opasan sastojak zadužen za mamurluk zove se kongener, u pitanju su kompleksni organski molekuli poput metanola i oni se češće mogu naći u tamnijim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << alkoholnim pićima.

Što neki alkoholni napitak ima više kongenera, to će vas ujutro dočekati gori mamurluk.

Sudeći po Britanskom medicinskom žurnalu, ovih sedam alkoholnih napitaka izazivaju najgore simptome mamurluka:

1. Brendi/rakija

2. Crno vino

3. Rum

4. Viski

5. Belo vino

6. Džin

7. Vodka

Međutim, postoje i određene varijacije, pogotovo kada je vino u pitanju. Proverite zemlju porekla. Vina koja dolaze iz zemalja gde ima jako malo klimatskih promena poseduju znatno više jedinjenja koja pojačavaju mamurluk kada je vino napravljeno u lošoj sezoni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.