Očekuje se čudan obrt u slučaju Kevina Spejsija

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 16:01

Očekuje se čudan obrt u slučaju Kevina Spejsija

Očekuje se da će građanska parnica protiv glumca Kevina Spejsija, u kojoj se tvrdi da je seksualno napao tinejdžera osamdesetih, biti odbačena nakon što su advokati saopštili da je žrtva odbila da izađe u javnost i predstavi se imenom i prezimenom.

Federalni sudija presudio je prošle nedelje da čovek - u sudskim dokumentima identifikovan kao C. D. - koji je tvrdio da ga je Spejsi seksualno napao kada je imao 14 godina, mora javno da otkrije svoj identitet.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kevin Spejsi optužen za još tri seksualna napada

Sudija Levis Ej Kaplan utvrdio je da javnost ima legitimni interes da sazna identitet žrtve, napominjući u ovom slučaju "da je interes uvećan jer je C. D. izneo svoje navode protiv javne ličnosti".

Advokati žrtve podneli su u četvrtak pismo sudu u Njujorku u kom su sudiju obavestili o odluci i pristali na odbacivanje slučaja koji se odnosi na C. D., navodi CNN.

"Kao što smo ranije obavestili Sud, C. D. smatra da nije u stanju da izdrži invaziju na svoj život ako se u ovom slučaju otkrije njegov identitet", napisali su advokati.

Osramoćeni Kevin Spejsi se oglasio

"Zapravo, čak je i sama odluka Suda o ovom pitanju podstakla višestruke vesti u svim oblicima medija, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Iznenadna neželjena pažnja koju će izazvati otkrivanje njegovog identiteta jednostavno je previše za njega", naveli su.

Glumac Entoni Rep, koji se pridružio C. D. u građanskoj parnici protiv Spejsija, navodi da je glumac imao neželjene seksualne kontakte sa njim kada je imao 14 godina, prema tužbi. Incident se navodno dogodio u glumčevoj kući 1986. godine.

"Bilo je dovoljno da si mlađi od 30, pa da se Spejsi oslobodi"

Advokati su takođe napisali da nameravaju da C. D. bude uklonjen iz postojećeg slučaja sa Repom, kao i da se slučaj obustavi dok traje procesuiranje žalbe.

Spejsi se 2017. godine izvinio za ono što je on imenovao kao "duboko neprimereno pijano ponašanje" nakon što je Rep izneo navode, ali je takođe rekao, "Iskreno se ne sećam susreta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.