Obrazovanje zatajilo, kazne za glasan seks neće rešiti problem VIDEO

Izvor: B92, 25.Okt.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrazovanje zatajilo, kazne za glasan seks neće rešiti problem VIDEO

Kazne za seks kojim se narušava javni red i mir sprovodiće se ubuduće u Srbiji rigoroznije. Seksolozi smatraju da je zatajila edukacija i da kazne nisu rešenje.

"Nikad nisam za kazne. Svaka kazna je posledica lošeg kućnog vaspitanja. Kažnjavanje govori da mi imamo totalno pogrešan pristup našoj seksualnosti. Seks je u novinama na prvim stranama, u rijalitijima, a sa druge strane vlast da brani. Verujem da će to biti kontraproduktivno. Ako nismo uveli seksologiju u škole >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i katedru seksologije na Medicinskom fakultetu, komunalci neće rešiti problem. Ja sam šokiran", rekao je urolog i seksolog Aleksandar Milošević.

On smatra da je seksualnost u Srbiji politizovana, da je edukacija zatajila i da treba da se spuste ekstremni seksualni ciljevi.

Među predloženim kaznama za glasno vođenje ljubavi mogli biste da platite pet do 10.000 dinara, a za seks u automobilu 20.000, na ulici ili parku 150.000.

Psihijatar Jovan Marić kaže da glasovi uvek pojačavaju uzbuđenje, da je najbolji afrodizijak upravo uzbuđenje partnera i savetuje "damama da puste glas na zavist komšija".

"Dvoje kad se ljube u prevozu treba ih opomenuti da se sklone, ali rado bih ja opet imao 20 godina i vodio ljubav na nekoj klupi u parku, nažuljao kolena. Promenio bih to za ovaj king sajz bed, koji imam", dodao je Marić.

Više o predloženim merama i stavu stručnjaka poslušajte u video-prilogu TV Prva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.