Obožavateljke kriminalaca opasan problem - nema više dopisivanja sa robijašima

Izvor: B92, 16.Sep.2021, 17:35

"Obožavateljke kriminalaca" opasan problem - nema više dopisivanja sa robijašima

Zatvorenicima koji u danskim zatvorima služe doživotne kazne zatvora biće zabranjeno da ulaze u nove romantične veze kako bi se sprečio fenomen "obožavateljki kriminalaca".

Kako navodi BBC, vlada Danske je predstavila novi zakon kojim će zatvorenicima koji služe doživotnu kaznu zatvora biti ograničeno d budu u kontaktu samo sa onima sa kojima su bili bliski prvih 10 godina služenja kazne.

Kako se navodi, ovaj zakon je usledio nakon otkrića da se 17-godišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << devojka zaljubila u ubicu Petera Madsena, osuđenog za brutalno ubistvo mlade novinarke Kim Val na njegovoj podmornici, nakon što se ona ukrcala na nju da ga intervjuiše 10. avgusta 2017. godine.

Madsen je kasnije raskomadao njeno telo i bacio ga u more, a na doživotnu kaznu zatvora osuđen je 2018. godine.

"Zaljubila sam se u kriminalca": Ljudi traže da ubica bude oslobođen jer je "sladak"

Kamila Kurstejn priznala je da se zaljubila u Madsena posle razmenjivanja pisma i razgovora telefonom sa njim, koji su trajali dve godine.

Danski ministar pravde Nik Hekerup naveo je u saopštenju da se ovakvi odnosi "očigledno moraju prekinuti" i dodao da osuđeni kriminalci "ne bi trebalo da budu u mogućnosti da koriste zatvore kao centre za sastanke ili medijske platforme za hvalisanje svojim zločinima".

"Videli smo odvratne primere poslednjih godina da su zatvorenici koji su počinili gnusne zločine kontaktirali mlade ljude kako bi zadobili njihovu simpatiju i pažnju", dodao je on.

Očekuje se da će nov zakon stupiti na snagu početkom naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.