OPREZ: 5 simptoma koji ukazuju na opasne bolesti

Izvor: NaDlanu.com, 22.Avg.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZ: 5 simptoma koji ukazuju na opasne bolesti

Mnoge signale koje nam telo šalje doživljavamo krajnje neozbiljno. Proverite da li vas muči neki od navedenih simptoma koji zahtevaju hitnu lekarsku pomoć!

1. Neobjašnjiv gubitak kilograma

Ako ste na dijeti, onda je očekivano da ćete izgubiti kilograme, ali ako odjednom počnete da mršavite a hranite se uobičajeno, vreme je da posetite lekara i proverite svoje zdravstveno stanje.

2. Teškoće prilikom govora, pospanost, stalan osećaj bola
>> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << />
Sve navedeno su simptomi moždanog udara i zato bi trebalo pod hitno da odete na lekarski pregled.

3. Glavobolja i ukočenost vrata

Bolovi u glavi i vratu prvi su pokazatelji ozbiljnih upala, a kada se zna koliko su one dosadne i bolne tada ih je bolje sprečiti nego lečiti.

4. Jaka glavobolja

Glavobolju često ignorišemo i rešavamo je uzimanjem analgetika “na svoju ruku”: Međutim, ukoliko patite od glavobolje koja nastupa iznenada, to može da bude znak moždanih krvarenja. Nemojte piti analgetike, zatražite lekarsku pomoć.

5. Krvarenja posle menopauze

Ovo je prvo upozorenje na rak materice i jajnika, stoga svakako posetite svog ginekologa.

Izvor: Kućni lekar

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.