Novi metod porođaja - majka sama izvlači bebu

Izvor: Prva.rs, 05.Jun.2015, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi metod porođaja - majka sama izvlači bebu

Reč je o novoj metodi porođaja koja je prvi put Evropi izvedena u bolnici u nemačkom gradu Bad Oajnhauzenu, piše nemački Bild.
Mama Oksana (30) je nežno rukama uhvatila bebu, a zatim je povukla pod budnim okom lekara koji je malim rezom otvorio njen stomak.
majka sama izvlaci bebuNova metoda porođaja zove se „carski rez uz maminu pomoć“, procedura u mnogim detaljima podseća na standardnu, majka prima lokalnu anesteziju, a u porođaj se uključuje u završnom trenutku kad >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je beba spremna da izađe iz stomaka.
Doktor Manfred Šmit izjavio je da je najveći problem ovog porođaja bilo da mama bude potpuno sigurna i da prilikom porođaja ne dođe do prenosa bacila u otvorenu ranu.
No, porođaj Oksane Kajzer je obavljen bez komplikacija.
„Za mene je ovo uobičajen porođaj, bila sam srećna u tom trenutku“, izjavila je iskusna mama.
Naime, Oksani Kajzer je ovo bio peti porođaj, prvu bebu je rodila carskim rezom, a naredna tri porođaja obavljena su prirodnim putem.
Izvor: detinjarije.com

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.