Nova krađa privatnih fotografija zvezda

Izvor: B92, 01.Sep.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova "krađa" privatnih fotografija zvezda

Hakeri su postavili privatne fotografije - pored ostalih - američke glumice Dženifer Lorens i Kejt Apton koje od sinoć kruže tviterom i ostalim društvenim mrežama.

Kako prenose američki mediji, hakeri su fotografije uzeli sa privatnih profila sa iCloud-a. Među "žrtvama" su i Avril Lavinj, Amber Herd, Gabrijela Junion,

Dženi Mekarti, Kejt Apton, Kejt Bosvort i Kim Kardašijan.

Neki od poznatih negiraju postojanje takvih fotografija i već su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavili da je reč o fotomontaži, dok su neki rekli da su te slike izbrisane pre više godina.

Među fotografijama dominira naga Dženifer Lorens čiji je advokat rekao da je reč o očiglednom kršenju zakona i da su već stupili u kontakt s vlastima koje će kontaktirati sve one koji su fotografije ukrali ili objavili.

"Toliko je uznemirujuće i neprijatno da vidimo kako ljudi krše nečiju privatnost", rekla je Dženifer Lorens i najavila da će podneti tužbu za krađu fotografija i kršenje privatnosti.

Haker je do fotografija navodno došao preko iCloud naloga, ali to još nije potvrđeno. Bloger Perez Hilton objavio je cenzurisane i necenzurisane fotografije na svom blogu, ali ih je potom uklonio.

"Reagovao sam u žurbi samo da objavim vest i nisam dobro razmislio o svemu. Žao mi je. Skidam sve fotografije", napisao je.

Ovo nije prvi put da su poznati žrtve ovakvog curenja fotografija. U 2012. godini jedna osoba je osuđena na 10 godina zatvora jer je hakovao online račune Mile Kunis i Skarlett Johanson i postavio njihove fotografije online. Sudbina novog hakera mogla bi da bude ista ukoliko se otkrije njegov identitet.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autentičnost potvrđena: Procurele golišave slike Dženifer Lorens!

Izvor: Svet, 01.Sep.2014

U javnost su procurele golišave fotografije Dženifer Lorens a njen predstavnik za štampu potvrdio je medijima kako je reč o autentičnim slikama kao i da će mediji i pojedinci koji ih objave biti sudski gonjeni. Na fotografijama se inače može videti oskudno odevena ili gola glumica a isti haker...

Nastavak na Svet...

Stotine fotografija nagih zvezda kruže internetom

Izvor: Politika, 01.Sep.2014

Hakeri preuzeli slike i snimke s privatnih profila na „ajklaudu”, „Eplovom” servisu za navodno sigurno skladištenje podataka..Prema izveštajima agencija..Los Anđeles – Hakeri su na internet postavili obnažene fotografije američke glumice Dženifer Lorens i pevačice Rijane, koje kruže...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.