Upozorenje nemačkog virusologa: Stiže nova pandemija

Izvor: B92, 26.Nov.2020, 12:04

Upozorenje nemačkog virusologa: Stiže nova pandemija

Berlin -- Nemački virusolog Kristijan Drosten upozorio na opasnost novog virusa koji bi mogao da izazove pandemiju.

Glavni virusolog berlinskog "Šaritea" rekao je da je virus MERS-CoV, prema njegovom mišljenju, "kandidat" za sledeću pandemiju.

Drosten je, nemačkom portalu „Kapital“, rekao da koronavirus od nauke dobija dovoljno pažnje i da se s tim u vezi već sve čini.

Zbog toga namerava, kako je objasnio, da uspostavi malu radnu grupu koja bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posvetila novom virusu.

Inače virus MERS (Middle East Respiratory Syndrome) pripada grupi koronavirusa i prvi put se pojavio 2012. na Arapskom poluostrvu.

Kao i korona, i MERS izaziva infekcije disajnih organa, zbog čega je Svetska zdravstvena organizacija taj virus uvrstila među "prioritetne bolesti", kojima se pridaje velika pažnja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GLAVNI NEMAČKI VIROLOG: Čeka nas nova pandemija, već dobro poznati virus može doneti probleme

Izvor: Kurir, 26.Nov.2020

Nemački virolog Kristijan Drosten upozorio je na opasnost novog virusa koji bi mogao da izazove pandemiju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.