Neverovatan prizor: Prvi put u istoriji snimljene bele žirafe VIDEO

Izvor: B92, 29.Sep.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatan prizor: Prvi put u istoriji snimljene bele žirafe VIDEO

U jednom kenijskom rezervatu primećene su dve potpuno bele žirafe.

Nakon što im je lokalno stanovništvo javilo, radnici rezervata su pronašli žirafe u rezervatu "Ishaqbini Hirola" u kenijskoj oblasti Garisa.

Dve bele žirafe, majka i mladunče, pate od genetičkog stanja zvanog leucizma, koji sprečava pigmentaciju u ćelijama kože.

Za razliku od albinizma, životinje sa leucizmom i dalje proizvode tamni pigment u mekim tkivima, što objašnjava tamne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oči belih žirafa i druge boje.

Ovim područjem upravlja Hirola rezervat, nevladina organizacija posvećena očuvanju ugroženim hirola antilopama, jednim od najređih na svetu.

Rezervat je napisao na blogu da su žirafe prvi put prijavljene rendžerima u junu od strane lokalnih seljaka..

"Bile su tako blizu i izuzetno mirne i nije izgledalo da su uznemire zbog našeg prisustva. Majka je stajala napred, dok je signalizirala žirafi da se sakrije iza grmlja".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi put u istoriji snimljene bele žirafe (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2018

U jednom kenijskom rezervatu primećene su dve potpuno bele žirafe...Nakon što im je lokalno stanovništvo javilo, radnici rezervata su pronašli žirafe u rezervatu "Ishabini Hirola" u kenijskoj oblasti Garisa...Dve bele žirafe, majka i mladunče, pate od genetičkog stanja zvanog leucizma, koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.