Neobična izložba o minijaturnom životu buržoazije

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobična izložba o "minijaturnom" životu buržoazije

Briselski muzej Port de la Al (Porte de la Hal) organizuje neobičnu izložbu o svakodnevnom životu buržoazije od 1850. do 1920. godine s kućicama za lutke i minijaturnim nameštajem sa kojim su se igrale devojčice, preneo je sajt Fokus na Belgiju (Focus on Belgium).

Na izložbi "Little Life" posetioci mogu da se dive minijaturnom svetu zahvljajujući kućicama napravljenim oko 1900. godine, prema neoklasicističkom stilu tadašnjih kuća.

Izložba predstavlja delove >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << svakodnevnog života sa nameštajem i detaljima od kuhinje, kupatila do spavaćih soba, kako bi posetioci mogli da otkriju čari i atmosferu jedne buržoaske porodice tog doba.

Muzej do novembra nudi i deo za decu, aktivnosti sa lutkama kao i igranje u potkrovlju jedne velike kuće za lutke.

Deca imaju i kutak za čitanje s malim stolicama u tadašnjem stilu.

Muzej Port de la Al izgrađen je 1381. godine i poslednji je od dva srednjovekovna zdanja u Briselu.

Zdanje je nekada bilo utočište za prosjake, zatvor i skladište da bi 1847. godine postao muzej.

U tom muzeju je prvobitno bilo izloženo staro oružje i razni antikviteti a kasnije je postao deo Kraljevskh muzeja umetnosti i istorije u Belgiji.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.