Nazivali su je zebrom i kravom, a sada je top model: Ispovest devojke koja pati od vitiliga

Izvor: Blic, 08.Maj.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nazivali su je zebrom i kravom, a sada je top model: Ispovest devojke koja pati od vitiliga

Šantel Braun Jang (19) boluje od retkog poremećaja pigmentacije, vitiliga, a sada se takmiči sa 14 devojaka koje je Tajra Benks odabrala da budu u izboru za sledeći američki top model

Njoj je sa četiri godine dijagnostikovan vitiligo. Ona je u emisiji "American Next top model" ispričala kako je teško odrastala, jer su je deca nazivala kravom i zebrom, zbog bledih fleka koje pokrivaju celo njeno telo.

Ipak, zahvaljujući njenoj prirodnoj lepoti, ova devojka iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Toronta već gospodari pistama.

Snimila je jedan spot, a fotografisao ju je čak i jedan od najboljih modnih fotografa Mark Najt, koji je sarađivao sa najboljim manekenkama sveta, od Kejt Mos do Karli Klos.

On je sebe opisala kao manekenku koja otvoreno priča o vitiligu, a na Instagramu ima već preko 100.000 pratilaca.

Nedavno je pozvana u svoju srednju školu da priča o diskriminaciji koju je pretrpela tamo zbog svoje kože.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog bolesti su joj se mnogi rugali, a sada je top-model

Izvor: B92, 08.Maj.2014

Mlada manekenka Šantel Braun Jang, koja boluje od retkog poremećaja pigmentacije, ušla je u uži izbor od 14 modela koji će se dalje takmičiti u šou programu "Američki top-model".

Nastavak na B92...

(FOTO) Crno-bela lepotica: Nekada su joj se rugali zbog bolesti, a sada je top-model!

Izvor: Press, 08.Maj.2014

Devetnaestogodišnja Šantel govorila je u emisiji koju vodi Tajra Benks da boluje od vitiliga, zbog čega je imala vrlo teško odrastanje.. Zbog bledih fleka koje pokrivaju njeno telo u školi su je nazivali pogrdnim imenima, kravom i zebrom.. .  . Međutim, ovo teško oboljenje nije uticalo na...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.