Nekada muškarac, a sutra Mis Univerzuma?

Izvor: B92, 18.Maj.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekada muškarac, a sutra Mis Univerzuma?

Kako prenose strane agencije, 23-godišnja Dženi Talakova je odlukom organizatora takmičenja, američkog biznismena Donalda Trampa, dobila dozvolu da se nadmeće za titulu Mis univerzuma.

Organizatori takmičenja su izjavili da su nakon konsultacija sa aktivistima za prava homoseksualaca, počeli da rade na izmeni zvaničnog pravilnika kako bi od 2013. godine i transseksualke dobile priliku da učestvuju na izboru za Mis univerzum.

Odluka je doneta nakon burnih reakcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u medijima zbog diskvalifikacije kanadske finalistkinje Džene Talakove sa takmičenja za Mis Univerzuma Kanade, sa obrazloženjem da nije "prirodno rođena kao žena", već je operacijom, pre četiri godine promenila pol.

Nacionalna takmičenja za izbor Mis univerzuma trenutno se odvijaju širom sveta, a finalni, svetski izbor 2012. održaće se krajem godine.

Pogledajte više fotografija Džene Talakove sa izbora za Mis univerzuma u našoj Galeriji

Pročitajte ispovest transrodne misice

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nekada muškarac, a sutra Mis Univerzuma?

Izvor: Lajk.ba, 18.Maj.2012

Kako prenose strane agencije, 23-godišnja Dženi Talakova je odlukom organizatora takmičenja, američkog biznismena Donalda Trampa, dobila dozvolu da se nadmeće za titulu Mis

Nastavak na Lajk.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.