Nećete verovati čime žene ZALUĐUJU muškarce!

Izvor: NaDlanu.com, 26.Dec.2014, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nećete verovati čime žene ZALUĐUJU muškarce!

Sudeći prema najnovijem istraživanju, ono što ženu čini atraktivnom nije samo njen fizički izgled

Dugo se smatralo da su muškarci isključivo vizuelna bića, ali najnovije istraživanje, objavljeno u magazinu “Physiology & Behavior“ pokazalo je da je uticaj ženskog glasa na jači pol toliko snažan, da izaziva ježenje kože i ubrzani rad srca.

Američki istraživači su takođe ustanovili da privlačnost ženskog glasa zavisi od toga u kojoj se fazi mesečnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ciklusa žena nalazi.

U čemu je zapravo, stvar? Hormonske promene za vreme ovulacije vrše uticaj na grkljan žene, čiji glas postaje niži i dublji, izazivajući nesvesno pozitivnu reakciju i muškaraca i žena.

Nakon samo pet sekundi slušanja ženskog glasa u najplodnijim danima menstrualnog ciklusa žene, električna aktivnost na koži muškaraca porasla bi za čitavih 20 odsto, a srčani ritam ubrzao bi se za 5 odsto.

Sposobnost da prepozna kada je žena najplodnija pružila bi muškarcu u evolutivnom smislu prednost po pitanju reproduktivne selekcije, a žene, s druge strane, mogu znanje o plodnom statusu druge žene (koja im predstavlja konkurenciju) preinačiti u svoju korist i steći prednost nad suparnicom.

Izvor: fokus.ba

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.