
Izvor: BKTV News, 10.Nov.2018, 14:57 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Napravite domaće kiselo mleko po proverenom receptu
Najlepši ukusi iz prošlosti.
Potrebno je:
Priprema:
Napomena: u stara vremena se za kiseljenje mleka koristio kvasac, koji je bilo teško naći. Naime, malo parče kvasca bi razmutili u sud s nekuvanim mlekom. Posudu bi utoplili i ostavili da prenoći. Ukoliko ne bi mogli da nađu kvasac, stavljali bi parče hleba od pšeničnog brašna.
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.