Najneproduktivniji dan u godini

Izvor: B92, 27.Okt.2009, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najneproduktivniji dan u godini

Ponedeljak, 26. oktobar, biće najneproduktivniji dan u 2009. godini, zaključak je istraživanja u kome se navodi da je "moral" zaposlenih ovog ponedeljka na najnižem nivou zbog pomeranja sata jedan čas unazad.

Istraživači su izračunali da će se produktivnost zaposlenih ove nedelje srozati za čitavih 50 odsto, a kao glavni razlog tome navode "ustajanje po mraku".

Više od polovine ispitanika reklo je da očekuje da na poslu ima probleme s koncentracijom, a osam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto je priznalo da je prošle godine bilo toliko depresivno da nije otišlo na posao, izgovarajuči se bolešću.

"Zimska depresija nije šala", istakao je dr Kristijan Džensen u izjavi za "Channel 4".

"Ona može da utiče na radnu sposobnost do te mere da ne možete da se koncentrišete i normalno obavljate svakodnevne aktivnosti", objasnio je on, dodajući da "zimski bluz" pogubno utiče i na veze s obzirom na to da ljudi postaju razdražljivi, asocijalni i potišteni.

"Ako se u ovome prepoznate, to bi moglo da znači da i vi patite od ovog poremećaja, zvanog "sezonski afektivni poremećaj" i da bi trebalo da tokom zime unesete što više svetlosti u vaš život", poručio je dr Džensen.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Danas najneproduktivniji dan u godini

Izvor: MySerbia.net, 26.Okt.2009, 14:00

Ponedeljak, 26. oktobar, biće najneproduktivniji dan u 2009. godini, zaključak je istraživanja u kome se navodi da je "moral" zaposlenih ovog ponedeljka na najnižem nivou zbog pomeranja sata jedan čas unazad. »»

Nastavak na MySerbia.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.