Najneobičnije strane nove Ginisove knjige rekorda

Izvor: B92, 10.Sep.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najneobičnije strane nove Ginisove knjige rekorda

Šezdeseta godišnjica Ginisove knjige rekorda obeležena je novim izdanjem u kom se pravi osvrt na proteklih šest decenija obaranja rekorda.

U knjizi se takođe nalaze i novi rekorderi koji su u mnogo čemu vrlo neobični.

Predstavljamo vam neke od njih.

Danski golfer Karsten Mas (49) obezbedio je sebi mesto u Ginisovoj knjizi rekorda 2015 tako što je napravio najdužu upotrebljivu palicu za golf. Ona je duga 4,37 metara i može da pošalje lopticu na udaljenost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od čak 165,46 metara.

Nensi Sifker (29) stopalima odapinje strele koje prelaze najveće udaljenosti. Ova cirkuska umetnica iz Kalifornije može nožnim prstima da odapne strele i pogodi metu prečnika svega nekoliko centimetara udaljenu 6,09 metara.

Nik Benet (47) iz Velike Britanije poseduje najveću kolekciju suvenira vezanih za filmove o Džejmsu Bondu. On ima čak 12.463 takvih predmeta.

Stanovnik Londona Janik Rid (43) napravio je najmanju kamp prikolicu na svetu, čime je sebi obezbedio mesto u novoj knjizi Ginisovih rekorda.

Ova prikolica koja je potpuno funkcionalna, duga je svega 2,39 metara, visoka 1,53 i 0,79 metara široku.

Nik Stoberl (24) iz Kalifornije ušao je u knjigu rekorda jer je čovek sa najdužim jezikom na svetu. Isplažen jezik ovog mladića dugačak je čak 10,1 centimetar od vrha do mesta gde se dodiruje s gornjom usnom.

Eli iz SAD dospela je u novu Ginisovu knjigu rekorda jer je mačka koja je najbolja na svetu u skokovima u dalj. Ova maca kao od šale preskače razdaljinu od čak 1,83 metra.

Bet Džonson iz Ohaja napravila je najveći jo-jo na svetu prečnika čak 3,65 metara i težak 2095,6 kilograma.

Akiko Obata zaslužila je mesto u Ginisovoj knjizi rekorda zahvaljujući najvećoj kolekciji plastične „hrane“. U njenom stanu ima čak 8.000 takvih predmeta.

Najveća disko kugla na svetu bila je atrakcija festivala na Otrvu Vajt u Velikoj Britaniji. Ova kugla imala je 10,33 metra u prečniku. Raniji rekord držala je kugla prečnika 9,98 metara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najneobičnije strane nove Ginisove knjige rekorda

Izvor: BKTV News, 10.Sep.2014

Šezdeseta godišnjica Ginisove knjige rekorda obeležena je novim izdanjem u kom se pravi osvrt na proteklih šest decenija obaranja rekorda.. . U knjizi se takođe nalaze i novi rekorderi koji su u mnogo čemu vrlo neobični.. Predstavljamo vam neke od njih.. Danski golfer Karsten Mas (49) obezbedio...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.