Najmasovnija biciklistička vožnja u Beogradu

Izvor: B92, 15.Jun.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmasovnija biciklistička vožnja u Beogradu

Masovna biciklistička vožnja kroz grad pod nazivom „Orange Bike Ride“ (Narandžasta biciklistička vožnja) biće po peti put održana 23. juna u okviru festivala biciklizma Beograd velograd.

Vožnja sa više stotina učesnika promovisaće bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo. Beograd velograd je biciklistički festival koji organizuju beogradsko društvo ‘Velograd’ i Ambasada Kraljevine Holandije.

"Vožnja bicikla je zabavna, bicikli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su super i bicikli su za svakog. Biciklizam je mnogo više od sporta ili rekreacije. Svi su pozvani da ponesu svoj bicikl i pridruže se ovom zabavnom događaju: mladi i stari, žene i muškarci, trkači i rekreativci, porodice, biciklisti", izjavio je Ralf van der Zijden (Ralph van der Zijden), direktor festivala Beograd Velograd i dodao:

"Tradicionalno ćemo obojiti ulice Beograda u narandžasto uz pomoć mnogo biciklista, slaveći holandsku kulturu biciklizma".

Poseban akcenat ove godine biće na uključivanju što većeg broja kompanija, koje bi tokom cele godine svojim programima za zaposlene doprinosile razvoju biciklizma kao prevoznog sredstva. Tim povodom će 22. juna biti održan okrugli sto sa predstavnicima kompanija u Ambasadi Kraljevine Holandije u Beogradu.

Sa očekivanih nekoliko stotina bicklista koji će 23. juna proći Beogradom, narandžasta biciklistička vožnja će skrenuti pažnju na prava i obaveze biciklista. Okupljanje biciklista je od 16 sati na Trgu Republike, vožnja će početi sat kasnije, a završiće se u Staroj Ciglani u okviru festivala Devet. Po završetku vožnje biće uručene nagrade pobedniku takmičenja Like My Bike, a program će se završiti zanimljivim programom u festivalskoj atmosferi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.