Izvor: NaDlanu.com, 05.Jun.2015, 12:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
NOVO OTKRIĆE LEKARA: Ovo jedemo svaki dan, a izaziva rak!
Evropska agencija za bezbednost u hrani juče je objavila studiju u kojoj upozorava na jednu opasnu kancerogenu materiju, koji svi jedemo veoma često!
U pitanju je materija akrilamid, koja je opasan kancerogen a nalazi se u hrani koja se sprema na velikoj temperaturi poput prženog mesa i čipsa.
Ovaj kancerogen nalazi se u prženim krompirićima, čipsu, nekim vrstama hleba, biskvitima i kafi. Ima ga i u duvanskom dimu tvrde stručnjaci.
Posebno je opasno >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << što su i deca preko grickalica izložena ovom opasnom sastojku. Pored evropske agencije reagovala je i britanska agencija za standarde u ishrani.
Ona je upozorila građane, posebno one sa malom decom, da spremaju hranu dok se ne pojavi blaga zlatna boja i da je nikako ne prepeku. Posebno je opasna zamrznuta hrana koja se sprema podgrevanjem.
Izvor: Daily mail