NASA upozorava: Potencijalno opasan asteroid juri svemirom

Izvor: B92, 24.Avg.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA upozorava: Potencijalno opasan asteroid juri svemirom

Nacionalna vazduoplovna i svemirska agencija (NASA) upozorila je da se svemirom kreće asteroid velikih dimenzija nazvan 2016 NF23, koji se smatra potencijalno opasnim.

Procenjeno je da je ovaj asteroid veličine 160 metara i kreće se brzinom od preko 32.000 km/h.

Prema pisanju londonskog Mirora, reč je o asteroidu znatno većem od onog koji je pogodio područje ruskog grada Čeljabinska 2013, kada je 1.500 ljudi zatražilo lekarsku pomoć.

Zato je, kažu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobra vest to što se ovaj asteorid neće sudariti sa Zemljom.

Ovaj ogromni asteroid će pored Zemlje proći na udaljenosti od oko 4,5 miliona kilometara, a NASA ga smatra potencijalno opasnim, jer bi u slučaju sudara sa Zemljom, udar bio toliko jak da bi potpuno uništio jedan grad sa više miliona stanovnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NASA upozorava: Opasan asteroid juri svemirom

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2018

Nacionalna vazduoplovna i svemirska agencija (NASA) uozorila je da se svemirom kreće asteroid velikih dimenzija nazvan "2016 NF23", koji se smatra potencijalno opasnim...Procijenjeno je da je ovaj asteroid veličine 160 metara i kreće se brzinom od preko 32.000 km/h...Prema pisanju londonskog Mirora,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.