NASA uočila nešto neobično na Marsu, misle da imaju objašnjenje

Izvor: B92, 07.Mar.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA uočila nešto neobično na Marsu, misle da imaju objašnjenje

NASA je uočila gomile kamenja na Marsu koje podsećaju na strukture nastale u Velikoj Britaniji i u Evropi još od praistorijskih vremena.

Blizu Severnog pola Crvene planete naučnici su identifikovali gomilu kamenja poređanu u skladan red u vidu štrafte. Ipak, NASA ne veruje da je reč o vanzemaljskim strukturama.

„Šta je moglo da oraganizuje kamenje u ovakve skladne strukture? Na Arktiku na Zemlji, stene su organizovane jednim posebnim procesom. Višestruko zamrzavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i odmrzavanje tla može izbiti stene na površinu i organizovati ih u šipove, pruge ili čak krugove. Na Zemlji jedan od ovih temperaturnih ciklusa traje godinu dana, ali na Marsu može trajati mnogo duže“, navode iz NASA.

Inače, svemirska agencija je ranije ove nedelje optužena za prikrivanje dokaza o vanzemaljskom životu na Marsu.

Bari di Gregorio, istraživač sa Univerziteta u Bakingemu, otkrio je da je rover NASA pronašao tragove oblika života na Marsu, ali ih agencija namerno prikriva zbog straha da neće imati budžet za naredne misije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASA uočila nešto neobično na Marsu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2018

NASA je uočila gomile kamenja na Marsu koje jako podsećaju na strukture nastale u Velikoj Britaniji i u Evorpi još od praistorijskih vremena...Blizu Sjevernog pola Crvene planete naučnici su identifikovali gomilu kamenja poređanu u skladan red u vidu štrafte. Ipak, NASA ne vjeruje da je riječ...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.