NASA pokazala koliko je Severna Koreja zapravo mračna

Izvor: B92, 26.Feb.2014, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA pokazala koliko je Severna Koreja zapravo "mračna"

Slika koju je objavila NASA pokazuje koliko je zaista „mračna“ Severna Koreja viđena iz svemira.

Na slici se jasno vidi ceo jedan deo obavijen mrakom koji podseća na čudno oblikovani deo mora, međutim, u pitanju je Severna Koreja viđena iz svemira sa Međunarodne svemirske stanice.

Ovo je mračan podsetnik na to koliko je figurativno i bukvalno ova zemlja u mraku. Glavni grad Pjongjang sa 3.26 miliona žitelja izgleda potpuno isto kao i Gunsan, grad u Južnoj Koreji sa 280.000 osoba koje žive u njemu.

Ostatak zemlje u potpunom je mraku i vrlo lako se može podvesti pod nastavak Žutog mora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASA pokazala koliko je Severna Koreja zapravo "mračna"

Izvor: B92, 26.Feb.2014

Slika koju je objavila NASA pokazuje koliko je zaista „mračna“ Severna Koreja viđena iz svemira...Na slici se jasno vidi ceo jedan deo obavijen mrakom koji podseća na čudno oblikovani deo mora, međutim, u pitanju je Severna Koreja viđena iz svemira sa Međunarodne svemirske stanice...Ovo je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.