NAHRANITE EGO: SEKS sa bivšim će ga staviti pod kontrolu

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jan.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAHRANITE EGO: SEKS sa bivšim će ga staviti pod kontrolu

Neće moći da vam odoli

Seks neće dokazati bivšem partneru što je izgubio, tuga se neće izlečiti seksom uz novog partnera niti će seks s nekim ko je zaljubljen u vas naduvati ego.

Seks s bivšim

Ovakav ljubavnički odnos čest je nakon prekinutih veza u kojima je ostalo puno nerazjašnjenih stvari i osećaja. Iako ste svesni da ste prekinuli, bivši vam je partner često u mislima jer vas je duboko povredio. Tako dolazite na ideju da ga zavedete i ponovno >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << se nađete u poziciji moći. Nakon bolnog prekida nužno je prihvatiti činjenicu da je veza gotova i emocionalno se distancirati čak i ako nismo dobili odgovore i potrebna objašnjenja. Fizička udaljenost od bivšeg partnera tada je ključna, jer ćete inače teško krenuti dalje.

Seks da bi izbegli tugu

Često je lakše potražiti utehu u prolaznoj zabavi nego se suočiti sa svojom tugom ili usamljenošću. Seks iz tuge može biti rezultat i povređenog ega ili nesretne ljubavi, pa postaje način da sami sebi dokažete kako ste i dalje poželjni i uspešni u zavođenju. Takav seks pravi je gubitak vremena jer s njime možete povrediti drugu stranu koja može želeti nešto više od samo fizičkog odnosa, a osim toga može vas dodatno gurnuti u depresiju ako ne ispuni vaša očekivanja te nakon seksa ne osetite da ste "odjednom preboleli".

Seksom do kontrole

Svesni ste da je druga strana zaljubljena u vas, ali vi ne osećate isto i upuštate se u takav odnos isključivo zbog svog ega. No seks u kojem je jedna strana podređena, a drugoj nije nimalo stalo uvek je loša ideja. Iako biste vi apsolutno dominirali i kontrolirali takav odnos, u njemu nećete pronaći užitak jer nema poštovanja. Radije iskreno recite da niste zainteresirani, nego da se upuštate u seks kako bi manipulirali tuđim osećajima i "pumpali" svoj ego.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.