Morisi nepoželjan u Norveškoj?

Izvor: B92, 27.Nov.2013, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morisi nepoželjan u Norveškoj?

Najavljeno učešće Morisija na Nobelovom koncertu u Oslu izazvalo je oštro negodovanje norveške javnosti, pošto nije zaboravljena provokativna izjava britanskog pevača posle masakra na ostrvu Utoja 2011. godine.

Nekoliko dana pošto je 22. jula 2011. godine Anders Bering Brejvik u Oslu, a potom na ostrvu Utoja, ubio 77 osoba, Morisi, dugogodišnji vegetarijanac, napravio je šokantno poređenje između žrtava norveškog ekstremnog desničara i životinja koje se gaje za potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << restorana brze hrane.

"To (masakr u Norveškoj) nije ništa u odnosu na ono što se svaki dan događa u 'Mekdonaldu' i 'Kentaki frajd čikenu'", rekao je tada Morisi.

U čast ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za mir, Organizacije za zabranu širenja hemijskog naoružanja (OIAC) u Oslu će 11. decembra biti održan tradicionalni koncert.

"Da li on pravi čovek za Nobelov koncert?" piše na današnjoj naslovnoj strani jednog od najvećih norveških dnevnika "Aftenposten", a komentator tog lista na ovo pitanje odgovara odrično.

Masovni negativni komentari pojavili se i na društvenoj mreži Tviter, ali nisu bili dovojlni da promene odluku organizatora.

"Njegova izjava jeste bila monstruozna, ali su objašenjenja koja su usledila bila dovoljno ubedljiva", rekao je producent Od Arvid Stromstad. Na koncertu u Oslu će, pored Morisija, između ostalih, učestvovati i muzičari Omar Sulejman i Džejms Blant.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.