Mladić sa jednim plućnim krilom trči humanitarne trke VIDEO

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 16:47

Mladić sa jednim plućnim krilom trči humanitarne trke VIDEO

Boris Gujaničić ima 25 godina, jedno plućno krilo i na stotine pretrčanih kilometara, a trčanjem pomaže bolesnoj deci. Svoje januarske kilometre je već prodao, a u maju će za dvoje svojih sugrađana trčati od Smedereva do Ostroga.

Kao malog, lekari su ga lečili od astme, ali iako se verovalo da je izlečen, ispostavilo se da je dobio ehinokoknu cistu preko pseće dlake. Tako je ostao bez jednog plućnog krila.

"Nažalost pogrešno sam lečen deset godina. Lečen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam od astme, a imao sam ehinokoknu cistu koja mi je tokom fudbalske utakmice pukla i izlila se u pluća. Bio sam životno ugrožen", objašnjava Boris.

On od tada diše sa 70-75 odsto kapaciteta, zavisno od vremenskih uslova. To ga ne sprečava da trči it o iz huanitarnih razloga

"Spremam se da trčim 1. maja od Smedereva do Ostroga 463 kilometra. Do tada imam pripremni period koji traje godinu dana", objašnjava Boris.

On će nakon toga svoje pretrčane kilometre prodati u humanitarne svrhe.

Više o Borisu saznajte u videu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.