Mišolikom jelenu preti istrebljenje, ali ima nade

Izvor: B92, 02.Dec.2020, 09:02

Mišolikom jelenu preti istrebljenje, ali ima nade

Zoološki vrt u Poljskoj saopštio je danas da je prvi snimio rođenje retke vrste filipinskog mišolikog jelena kome preti istrebljenje, i da se nada da je muškog pola što bi pomoglo produženju te vrste.

Mladunče je rođeno 10. novembra u zoološkom vrtu u Vroclavu, a snimak njegovog rođenja mogao bi da pomogne stručnjacima da saznaju više o toj vrsti, prenosi AP.

Kako se navodi, za sada stručnjaci nisu uspeli da utvrde njegov pol, ali se nadaju da je mužjak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer u evropskim zoološkim vrtovima živi 12 mišolikih jelena od kojih je samo jedan mužjak.

Ova malo poznata životinjska vrsta koja živi na filipinskim ostrvima Balabak, Bugsuk i Ramos, sve se više smanjuje jer se smanjuje i njihovo prirodno stanište.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.