Leto je idealno za skidanje pelena

Izvor: S media, 22.Jun.2010, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leto je idealno za skidanje pelena

Odvikavanje od pelena i navikavanje deteta na nošu jedan je od težih poslova koji roditelji moraju da obave jer zahteva dosta takta i strpljenja. Leto je idealno vreme za usvajanje ove navike jer deca tada nose manje odeće, pa ih je lakše svlačiti i oblačiti, a manja i je mogućnost da se prehlade kad se refleksno upiške u gaćice.

Od trenutka kad dete prestane da nosi pelene preko dana obično prođe još neko vreme dok se ne reguliše noćno mokrenje.


Roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji imaju decu zrelu za ovaj težak zadatak trebalo da iskoriste predstojeći period i da nauče svoje mališane da koriste nošu.

- Za početak treba da se naoružaju strpljenjem jer ovo navikavanje može da bude dugo i mukotrpno.

- Neka deca se pelena oslobode već posle prvog rođendana, a neka ih nose i po tri godine. Međutim, najveći broj dece na nošu se navikne u uzrastu između godinu i po i dve.

Kada početi? Pravila nema, ali nije loše da to bude u periodu kada dete počne na neki način da signalizira da mu se kaki ili ako mu posle dva-tri sata skinete suvu pelenu. Ukoliko procenite da dete još nije spremno za nošu, bolje je da ne pokušavaju jer će pogrešno shvatiti vašu nedoslednost. Kada jednom počnete, treba da budete uporni sa stavljanjem deteta na nošu.

- Dete treba pohvaliti svaki put kada uspe da piški ili kaki u nošu i ne grditi ga kada mu to ne pođe za rukom.

Mame i tate takođe ne bi trebalo da upoređuju svoje dete s drugom decom i govore mu da njegov vršnjak za razliku od njega odavno ne nosi pelene. Nošu treba držati na mestu gde dete uvek može da je vidi.

- Od trenutka kad dete prestane da nosi pelene preko dana obično prođe još neko vreme dok se ne reguliše noćno mokrenje. S odvikavanjem od noćnih pelena počnite kada dete počne redovno da se budi sa suvom pelenom, ali i tada, za svaki slučaj, ispod čaršafa držite nepromočivu mušemu.

Izvor: Žena Blic

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.