Let avionom kroz samo oko najveće oluje (VIDEO)

Izvor: B92, 24.Okt.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Let avionom kroz samo "oko" najveće oluje (VIDEO)

“Lovac na uragane” Džozef Klipel, koji za potrebe američke Nacionalne uprave za atmosferu i okeane (NOAA) proučava ove snažne oluje “iznutra” u posebnim avionima tipa WP-3D Orion, objavio je snimak uletanja u “Patrišu".

U prvom delu snimka, koji je objavio na svom Facebook profilu, vidi se da se letelica jedva probija kroz guste oblake i divlji vetar uz mininalnu vidljivost i snažne turbulencije.

Nakon otprilike minut i po avion uspeva da prođe kroz samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko oluje.

Letelica je opremljena da izdrži teške vremenske uslove i puna je opreme koja prikuplja podatke u realnom vremenu i šalje ih u NOAA-u kako bi stručnjaci mogli da analiziraju i predviđaju kretanje oluje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.