Lako i ukusno: Pohovani cvetovi maslačka

Izvor: NaDlanu.com, 15.Apr.2013, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lako i ukusno: Pohovani cvetovi maslačka

Maslačak je simbol proleća, ali i vrlo zdrava namirnica čiji svi delovi, što mnogi ne znaju, su jestivi i veoma ukusni. Bitno je da ga berete u prirodi, daleko od zagađenih sredina isključivo tokom sunčanih dana od 10 do 13 časova. Evo jednog neobičnog, ali veoma ukusnog jela sa cvetovima maslačka.

SASTOJCI20 cvetova maslačka, ubranih na čistom mestu daleko od zagađenja2 jajakašika vode1,5 šolja prezlirendana kora od jednog limuna i sok1/2 kašičice soli1/4 kašičice >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << mlevenog biberamaslinovo ulje za prženje.NAČIN PRIPREMEMaslačak operite pod mlazom vode, ali budite oprezni da ne izmrvite cvetove. Prstima pažljivo skinite tamnozelenu skramu sa cvetova i ostavite cvetove da se dobro osuše na kuhinjskom papiru. Za to vreme u maloj posudi umutite jaje, sipajte vodu, opet umutite i odložite sa strane. U drugoj posudi pomešajte prezle, koru limuna koji ste prethodno dobro oprali i držali u rastvoru sode bikarbone, so i biber. Tiganj za pečenje napunite maslinovim uljem debljine 2 prsta (možete da kombinujete ulje i puter) i dobro zagrejte. Cvetove maslačka potopite u jaje, zatim u prezle sa svih strana, pa stavite na tiganj i pecite oko minut-dva s obe strane, da dobiju zlatnu nijansu. Izvadite na papirnatu salvetu, prelijte sokom od limuna čiju ste koricu izrendali i servirajte kao toplo predjelo.Izvor: Novosti

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.