Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2017, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroz Petrinju protrčala ptica trkačica

Ptica trkačica emu protrčala je danas kroz Petrinju gdje je došla iz obližnjeg izletišta.

U izletištu "Korablje Tišinić" su objasnili da je ptica pobjegla nakon što je vjetar srušio ogradu gdje boravi.

Ograda je u roku od nekoliko sati popravljena, a ptica vraćena u okruženje u kojem je boravila, prenose hrvatski mediji.

Raskvašen snijeg nije išao u prilog ptici koja se u nekoliko okliznula i pala, što su građani snimili.

Emu je ptica >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << trkačica smeđe boje, visoka do 1,7 metara. Može trčati i do 50 kilometara na čas. Na snažnim, dugačkim nogama ima tri prsta. Ženka u gnijezdo snese 18 tirkizno zelenih jaja. Mužjak leži na jajima oko 52 dana i tokom tog vremena se ne hrani.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

ŠOK U HRVATSKOJ Snežnim ulicama Petrinja trčao EMU (VIDEO)

Izvor: Blic, 10.Dec.2017, 00:22

Ptica trkačica emu protrčala je danas kroz Petrinju gde je došla iz obližnjeg izletišta...U izletištu "Korablje Tišinić" su objasnili da je ptica pobegla nakon što je vetar srušio ogradu gde boravi...Ograda je u roku od nekoliko sati popravljena, a ptica vraćena u okruženje u kojem je boravila,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.