Koza Anđela je nova Hrvatska Mis koza

Izvor: B92, 02.Jul.2012, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koza Anđela je nova Hrvatska Mis koza

Sa pobedničkom lentom i vencem od lišća, koza Anđela je u nedelju 1. juna na 13. izboru naj koze u Sentvinčentu u Istri strpljivo pozirala fotoreporterima, a kao najlepša je osvojila i nagradu- peglu.

- Imamo 200 koza i nismo stigli da Anđelu posebno uredimo za ovaj izbor. Prvi put učestvujemo na njemu i već je pobedila. Daje dva litra mleka na dan i vrlo je draga - rekao je Stancije Kumparička iz Cokuna, vlasnik koze koja je pobedila žestoku konkurenciju u kojoj je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijavljeno ukupno 33 koze.

Vence su dobile i prva i druga pratilja, koza Sara Milana Sandrića iz Juršića i Slatkica, kojoj je vlasnik Matej Fabris iz Kringe. Žiri je ocenjivao bradu, rogove, boju dlake i veličinu i urednost životinja. Anđela ih je najviše oduševila vitkim rogovima i bradom. Na kraju su još izabrali najizvorniju, najsimpatičniju i kozu s najvećim “cicama”, prenosi www.24sata.hr.

Ovo jedinstveno takmičenje u regionu održava se po 13. put, bilo je odlično posećeno, a neobično sređenje životinje za modnu "pistu" najviše su privlačile pažnju oduševljene dece.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.