Kobra ujela muškarca za nos: Čovek ubrzo preminuo

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 08:18

Kobra ujela muškarca za nos: Čovek ubrzo preminuo

Ulični zabavljač preminuo je kad je pokušao da poljubi svoju kobru tokom seoske predstave u Indoneziji.

Kobra je smrtno ugrizla Abdula Munira (20) na prašnjavom tlu na ostrvu Java u sredu popodne. Kobni trenutak se dogodio kad se Abdul približio zmiji tako da su se njih dvoje našli licem u lice, međutim, kobra je iznenada skočila na njegovo lice usred performansa držeći mu se zubima za nos dok je pokušavao da se odmakne.

Abdul je hitno prebačen u lokalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kliniku, ali su toksini već paralizovali njegove vitalne organe i lekari nisu uspeli da ga zadrže u životu.

"Dobili smo dojavu da je muškarac ugrizen za nos kad se spremao da poljubi zmijinu glavu. Zavrtelo mu se i pao je na zemlju pre nego što su ga lokalni stanovnici evakuisali u zdravstvenu službu. Žrtva je umrla dok je bila na lečenju na klinici" navodi šef lokalne policije.

Muniri je umro nakon dvadesetak minuta.

Policija je saopštila da su Abdul i nekoliko prijatelja zarađivali novac izvodeći primitivne predstave takozvanog šarmiranja zmija u različitim selima na arhipelagu. Abdulovi prijatelji rekli su policiji da neće nastaviti sa svojim opasnim hobijem.

Kobre su jedne od najsmrtonosnijih zmija na svetu. Jedan ugriz napada nervni sistem izazivajući paralizu i respiratornu insuficijenciju nakon čega sledi i smrt.

Mogu naneti i takozvane suve ujede bez otpuštanja otrova ako osete da je potrebno samo upozorenje da uklone pretnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.