Ko pažljivo sluša, dobija nagradu

Izvor: B92, 05.Feb.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko pažljivo sluša, dobija nagradu

Dva Univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama dele nagrade studentima koji pažljivo prate nastavu kako bi podstrekli ostale da prekinu da ignorišu predavanja.

Pen Stejt i Kalifornija Stejt su prvi Univerziteti koji su usvojili aplikaciju koja se zove “Pocket Points” ili Džepni poeni i koja prati koliko dugo studenti gledaju u svoje telefone dok su na predavanjima.

Za svakih 20 minuta u toku kojih student ne uzme u ruku mobilni telefon, dobija jedan poen. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ova aplikacija je geografski ograničena pa studenti mogu da skupljaju bodove samo u okviru kampusa.

Na svakih deset poena, studenti dobijaju 15 odsto popusta na univeritetsku robu , a 15 poena je dovoljno za dva besplatna kolača u lokalnom kafiću.

Ovo je svakako interesantan način privlačenja pažnje studenata.

Foto: Pixabay

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.