Klimatska intervencija je potencijalna katastrofa

Izvor: Domino Magazin, 11.Feb.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klimatska intervencija je potencijalna katastrofa

Ne bi trebalo ni da razmišljamo o tome

Naučnici već neko vreme govore o geoinženjeringu, odnosno ideji da se nekako utiče na globalnu klimu i recimo zaustavi otopljavanje. Recimo rasprašivanjem hemikalija ili drugih tehnikama koje bi trebalo da spuste temperaturu na zemlji. Zvuči zanimljivo, ali nije sve tako jednostavno.

Novi naučni izveštaji ukazuju na potencijalnu opasnost ovakvih ideja, koje mogu da se završe i pogubno po našu civilizaciju.

"Postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << ozbiljne opasnosti od nepredviđenih, nezamislivih i zastrašujućih posledica ljudskog mešanja i pokušaja klimatske intervencije", navodi se u novom izveštaju National Academy of Sciences.

Ako niste pogledali film Snowpiercer, sada je vreme da to uradite. Pošto otkriva mračnu stranu ljudskog pokušaja da zaustave otopljavanje. I to na dosta brutalan način...

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.