Kalendari sa njegovim likom prodaju se kao ludi

Izvor: B92, 29.Dec.2018, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalendari sa njegovim likom prodaju se "kao ludi"

U Italiji se u sve većem broju prodaju kalendari sa likom nekadašnjeg fašističkog vođe te zemlje Benita Musolinija.

Vlasnik prve firme koja je još devedesetih godina prošlog veka počela da štampa takve kalendare sada ima konkurenciju u još tri izdavačke kuće, prenosi Gardijan.

Britanski list citira vlasnika izdavačke firme "Gama 3000", Renata Čirčija, koji kaže da svake godine štampa oko deset hiljada primeraka kalendara sa slikama Dučea, a sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u tom poslu za rivale dobio još tri izdavačke kuće.

Čirči smatra da populizam vraća u sećanje istorijske ličnosti i navodi da je primetno prisustvo mnogo mladih među Musolinijevim fanovima.

Britanski list smatra da odgovornost za tu pojavu donekle snosi i zamenik premijera Mateo Salvini koji je, između ostalog, u više navrata citirao Musolinija a i učestvovao na manifestacijama na kojima su bile izložene njegove fotografije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kalendari sa njegovim likom prodaju se "kao ludi"

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2018, 01:56

U Italiji se u sve većem broju prodaju kalendari sa likom nekadašnjeg fašističkog vođe te zemlje Benita Musolinija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.