Kako su nastale i širile se religije sveta - u 2 minuta

Izvor: B92, 24.Nov.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su nastale i širile se religije sveta - u 2 minuta

Fantastičan, jednostavan i nadasve poučan film namenjen je svima koji žele da malo poboljšaju svoje znanje, a ne bi škodio ni onima koji tvrde da znaju apsolutno sve o istoriji čovečanstva.

Religija je oduvek bila najmoćnija motivaciona sila čovečanstva. Intrigiran teritorijalnim širenjem religije, sajt Maps of War stvorio je animirani film koji pokazuje kako se moderna religija širila planetom tokom 5.000 godina.

Video je u svojoj prezentaciji predstavio hinduizam, judaizam, budizam, hrišćanstvo i islam.

Uglavnom, pogledajte dva minuta zabavnog i zanimljivog štiva koje će vas bar na kratko vratiti u školske klupe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako su nastale i širile se religije sveta - u 2 minuta

Izvor: B92, 24.Nov.2013

Fantastičan, jednostavan i nadasve poučan film namenjen je svima koji žele da malo poboljšaju svoje znanje, a ne bi škodio ni onima koji tvrde da znaju apsolutno sve o istoriji čovečanstva...Religija je oduvek bila najmoćnija motivaciona sila čovečanstva. Intrigiran teritorijalnim širenjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.