Kako se odbraniti od udvarača

Izvor: B92, 02.Nov.2010, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se odbraniti od udvarača

Osim što je, pre svega, sredstvo za komunikaciju, često i statusni simbol pa i modni detalj, mobilni telefon je postao i oružje za odbranu od - neželjenih udvarača.

Zaključak nedavno sprovedenog istraživanja koje je sproveo lanac prodavnica mobilnih telefona "Karfon Verhaus”, je da većina žena mlađih od 25 godina koriste mobilni telefon kako bi odbile potencijalne udvarače.

Telefon im sve češće "priskače u pomoć" u odbrani od onih sa kojima ne žele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da razgovaraju. Tipična situacija: u kafiću ili restoranu devojka sedi sama i primećuje kako joj nonšalantno prilazi nepoznati muškarac.

Prethodne generacije bi se naprasno "zadubile" u knjigu ili novine ali današnje devojke, ukoliko nisu raspoložene za razgovor, munjevitom brzinom počinju da šalju tekst poruke ili da pričaju... Nije važno s kim, važno je da se priča.

Poruka "nesuđenom udvaraču" je jasna: ne prilazi mi, zauzeta sam!

Ovom taktikom služi se čak 54 odsto žena mlađih od 25 godina.

Blic anketa koju je londonski tabloid "The Sun" obavio na Kovent Gardenu, omiljenom sastajalištu mladih u srcu Londona, potvrđuje te rezultate:

"Ponekad koristim tu taktiku - pretvaram se da pričam s nekim telefonom ako vidim da mi prilazi neko nepoznat. Nadam se da će odustati, što se najčešće i događa"

"Slažem se da je tako, iako se dosad nikada nisam pretvarala da sa nekim razgovaram. Obično počnem da kucam poruku - to je recept za uspeh"!

"Neke moje prijateljice to rade u metrou i autobusu ili ako smo u gradu: ako vide nekoga s kim ne žele da razgovaraju, pretvaraće se da pričaju telefonom. Obično ti potencijalni udvarači izgube interes ako procene da vam je pažnja usmerena na nešto drugo a ne na njih";

"Nikada to nisam uradila, mislim da nije baš delotvorno. Ako je neko naumio da vam priđe, prići će vam bez obzira na navodnu 'zauzetost'"

"Mislim da to važi za sve ljude - da se bolje osećaju kada imaju telefon uz sebe jer u svakoj situaciji mogu da stupe u vezu sa svetom. To ne važi samo za žene"...

Dakle, gospodo, kada u kafiću krenete da prilazite nekoj devojci, a ona se lati mobilnog telefona, najbolje je da bez mnogo reči "podvijete rep" i odustanete od daljih pokušaja. Uputila vam je jasan signal da nije zainteresovana za poznanstvo...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.