Kako potrošiti milione za 9 minuta?

Izvor: B92, 23.Feb.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako potrošiti milione za 9 minuta?

Da li ste se nekada pitali koliko košta jedna modna revija? Poznati dizajner Mark Džejkobs odgovoriće vam na to pitanje - jedan milion dolara za samo devet minuta prezentacije!

Nije nikakvo čudo što dizajneri mnogo troše na promociju svojih kolekcija. Što je vizuelni utisak koji ostavljaju bolji, to im veruje veći broj zvezda iz šoubiznisa, a što je više slavnih ličnosti na reviji, to je značaj njihovog brenda veći.

Međutim, čak su i industrijski stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili zapanjeni činjenicom da je Mark Džejkobs potrošio barem milion dolara za samo devet i po minuta revije za sezonu jesen 2011.

Ruku na srce, reviji su prisustvovale Vanesa Hadžins, Lajton Mister, Ferdži, Vupi Goldberg i Sofija Kopola - dakle prave zvezde koje je dizajner, za svoje dobro, morao zadiviti.

Kako bi to postigao, svake sekunde sa njegovog računa doslovno je nestajalo po 1.750 dolara za prezentovanje modela inspirisanih seks šopovima i ustanovama za mentalno obolele osobe.

Ta suma ne iznenađuje, ako imamo u vidu da su kulise postavljene iza piste napravljene od kože, čipke i gume kako bi, u skladu sa temom kolekcije, upućivale na fetiše.

Pista je pritom bila napravljena od 1.000 metara vinila koji je posebno za tu priliku isporučen iz Kalifornije.

Iza scena stajalo je 35 šminkera i 70 stilista koji su se starali da manekenke u najboljem izdanju izađu pred više od 500 gostiju.

Blizu 50 frizera imalo je zadatak da svakom od modela nameste po pola metra umetaka za kosu od kojih svaki košta 180 dolara.

Iako danas Mark Džejkobs sebi može da priušti tako skupu prezentaciju, pre 27 godina, kada je počeo da se bavi modnim dizajnom, morao je sam da pravi kulise i doslovno moli prijatelje da mu budu modeli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.