Kako muškarci reaguju na suze

Izvor: B92, 08.Jan.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako muškarci reaguju na suze

Mnogi su muškarci slabi na ženske suze, a sada je konačno otkriveno i zašto one izazivaju drugačije ponašanje muškaraca.

Pogled na ženu koja plače u muškarcima ne budi strast. I nije to samo zbog emocija koje idu uz suze, nego zbog hemijskog sastava suza koji ženu čine manje privlačnom suprotnom polu, pokazuje najnovije istraživanje.

Iako muškarci to ne razumeju na svesnom nivou, njihov mozak, dok žena plače, prima signale koji 'gase' njihovo uzbuđenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Najjednostavnije rečeno: prave suze imaju jedva primetan miris koji se uvlači u muškarčev nos i putuje do mozga koji potom telu signalizira da zaustavi strast.

U istraživanju su učestvovale dve grupe žena. Jedne su stvarno plakale, a drugima je na lice stavljena slana voda. Iako muškarci nisu znali da postoje i žene s lažnim suzama, bez izuzetka su svi reagovali na prave suze. U društvu takvih žena, muškarcima se smanjio nivo testosterona u telu i uzbuđenje im je naglo palo.

Stručnjaci kažu da upravo zbog smanjivanja nivoa testosterona muškarci u tim trenucima mogu i nežnije postupati prema ženama, što je dobro jer u trenucima dok plaču ženama i treba nežnost.

Dakle, ženske suze, i to one prave, kod muškarca neće pobuditi strast, ali hoće saosećanje.

Izvor: Tportal.hr

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Muškarci klonite se ženskih suza

Izvor: LekarInfo.com, 08.Jan.2011

Muškarci klonite se ženskih suza   Plač može biti prirodni način koji govori muškarcima  da ženama daju prostor: nova studija ukazuje da miris ženskih suza znatno smanjuje seksualnu želju muškaraca. Istraživanje izraelskih naučnika, koji su ispitivali značaj  ljudskih suza,...

Nastavak na LekarInfo.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.