Kako izgleda biti najstariji čovek na planeti?

Izvor: B92, 08.Maj.2014, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda biti najstariji čovek na planeti?

Aleksandar Imić rođen je 1903. godine i trenutno je najstariji čovek na planeti.

„Nije kao da sam dobio Nobelovu nagradu“, izjavio je Imić sedeći u stolici svog doma na Menhetnu nakon čega mu je iz uveta ispao aparat za sluh.

Imić, koji je učenjak okultnog, rođen je u Poljskoj 4. februara 1903. godine i trenutno je najstariji muški superstogodišnjak (osobe koje imaju više od 110 godina).

Ova titula mu je pripala nakon smrti Arturoa Licate iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Italije koji je preminuo 24. aprila sa 111 godina i 357 dana starosti, iako na svetu ima čak 66 žena koje su starije od njega od kojih je najstarija Misao Okava koja ima 116 godina.

„Još nisam imao vremena da razmišljam o tome“, izjavio je Imić dočekujući prijatelje koji su dolazili da mu čestitaju rođendan čokoladnom tortom.

Imić je imao svega 10 meseci kada su braća Rajt izvela "ljudski let uz pomoć mašina", a Teodor Ruzvelt je tek trebalo da se samostalno kandiduje za predsednika SAD.

Gospodin Imić se seća prvog automobila u njegovom rodnom gradu, borbama sa Boljševicima u Poljsko-Sovjetskom ratu, bekstva od holokausta i preživljavanja gulaga. Nakon svega toga, emigrirao je u SAD gde je pronašao dovoljno vremena da ovlada kompjuterom i napiše knjigu o paranormalnom u svojoj devedeset i drugoj godini. Oduvek je želeo da postane kapetan u poljskoj mornarici, ali mu je zbog toga što je Jevrej rečeno da zaboravi na ovu ideju.

„Odlučio sam da postanem zoolog. Putovao sam do mnogih egzotičnih zemalja u Africi“, priseća se.

Ranih 30-ih godina prošlog veka postao je fasciniran Matildom S,. poljskim medijumom koji je mogao da priziva mrtve. Učestvovao je u brojnim neobjašnjivim situacijama koje je zapisao u jednom nemačkom žurnalu 1932. godine.

Oženio je svoju ljubav iz mladosti koja ga je nakon par godina ostavila zbog drugog muškarca, nakon čega je on ponovo stupio u brak sa svojom prijateljicom Velom. Kada su Nacisti napali Poljsku 1939. godine, oni su pobegli u Bijalstok, koji je bio pod Sovjetskom okupacijom. Nakon što su odbili da prihvate Sovjetsku nacionalnost, poslati su u radni kamp.

Pod pritiskom nemačkih napada oslobođeni su i poslati u Samarkand, grad u Aziji, koji je sada Uzbekistan, a potom su se vratili u Poljsku. Nakon toga, završili su na Menhetnu gde je Vela Imić otvorila praksu. Preminula je 1986. godine.

Međutim, u čemu je tajna Imićeve dugovečnosti?

On i njegova žena nikada nisu imali decu. To bi možda pomoglo, nagađa Imić čiji je najbliži rođak osamdesetčetvorogodišnji nećak. Da li su mu muke produžile život? „Teško je reći“. Svoju dugovečnost pripisuje „dobrim genima i atletici“.

„Bio sam gimnastičar. Dobar trkač i dobar plivač“.

Nekada je i pušio ali je ostavio cigarete. Uvek je bio štedljiv kada je hrana u pitanju inspirisan misticima koji su je prezirali.

„Postoje ljudi u Indiji koji ne jedu“, izjavio je Imić sa divljenjem.

Sada voli da jede pileću supu sa knedlama, kajganu, čokoladu i sladolet.

Koliko je još vremena ostalo Imiću?

„Kompenzacija za smrt će svakako biti prilika da naučim sve stvari koje nisam mogao ovde na Zemlji“.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako izgleda biti najstariji čovek na planeti?

Izvor: B92, 08.Maj.2014

Aleksandar Imić rođen je 1903. godine i trenutno je najstariji čovek na planeti...„Nije kao da sam dobio Nobelovu nagradu“, izjavio je Imić sedeći u stolici svog doma na Menhetnu nakon čega mu je iz uveta ispao aparat za sluh...Imić, koji je učenjak okultnog, rođen je u Poljskoj 4. februara...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.